7 NLP coaching orodij za psihološko razumevanje vaše idealne stranke

Stopite v njene čevlje, glavo in srce!

   Oglej si video!
 

Da bo vaša stranka rekla:

"Še bolje ste opisali moj problem kot bi ga jaz sama!"

To se vam bo zgodilo, ko boste res razumeli svojo idealno stranko. Ni dovolj, da vemo samo njene demografske in druge podatke: spol, starost, kraj bivanja, status; interesi, kje se zadržuje, socialna omrežja itd. Včasih taki podatki sploh niso pomembni. Odvisno pač, kaj prodajate.

Pogosto je bolj pomembno, da razumemo, kako oseba razmišlja, kakšna omejujoča prepričanja ima, česa jo je strah. Kakšni dvomi se ji pojavljajo, glede česa ima pomisleke ... kaj je tisto, česar niti ne ve, da ne ve o svoji situaciji ... kako ta situacija vpliva na njene bližnje, na njeno delo, zdravje itd.

Potem je dobro, da veste, kako sploh nastane njen izziv oz. kako pride do problema, ki ga rešujete. Kako to izgleda v praksi, v vsakdanjem življenju? Kje ima ta oseba izzive?

 

3 največje napake pri svetovanju strankam, če ne poznamo dobro svojega avatarja:

1. Bolj smo osredotočeni na predstavitev produkta/storitve kot pa na potrebe strank. Namesto, da bi ji prisluhnili, se trudimo predstaviti produkt "v nulo" in razlagamo stvari, ki človeka sploh ne zanimajo. Pri tem lahko dobi občutek, da nam ni mar zanjo, da nas zanima le prodaja.

2. Premalo sprašujemo stranko, kakšno situacijo ima, kaj zares potrebuje in želi. Potem nagovarjamo neke splošne probleme, v katerih se ona sploh ne najde, ali pa celo dobi dodatne pomisleke. Bolj kot prisluhnemo stranki, bolje jo razumemo, bolj ji lahko predstavimo ponudbo na način, ki bo njej blizu in bo prepoznala rešitev, ki ji jo ponujamo za koristno.

3. Tako se držimo vnaprej pripravljenega prodajnega nagovora, da izgubimo čut za človeka pred nami. Ta dobi občutek, da smo naučeni, nenaravni, da nam ni mar zanj in da spet hočemo le prodati, ne glede na njegove resnične potrebe.

Še več napak bi lahko našteli, a verjamem, da veste, kaj sem hotela povedati.

Dejstvo je, da bolj kot razumemo svojo stranko, bolj se bo čutila razumljena, slišana in upoštevana, in bolj nam bo zaupala. Pri takem odnosu pa se ni potrebno posebej truditi za prodajo. Dovolj je, da svetujete stranki to, kar je zanjo najbolje. Bolj kot jo boste razumeli, bolje ji boste znali predstaviti rešitev v njenem jeziku, prej se bo odločila za nakup. Avtomatsko.

Če ne poznate svoje idealne stranke, se vam dogaja:

Avatar
 • Da zapravljate veliko časa in energije za neprave stranke, posledično doživljate veliko zavrnitev. Niste zadovoljni s svojimi prodajnimi rezultati.
 • Pogosto se srečujete z negativno naravnanimi potencialnimi strankami, ki imajo veliko pomislekov, dvomov, strahov, ugovorov, omejujočih prepričanj in delujejo sumničavo ...
 • Dobivate veliko stornacij.
 • Ste pogosto negotovi vase, ker ne veste, kako bi prepričali potencialno stranko v nakup.
 • Imate večen problem, o čem pisati v e-novice, kakšne članke pisati za blog, kakšno vsebino dajati v objave na socialna omrežja, da jih bodo brali "vaši" ljudje.
 • Pri prodajnem razgovoru ne veste, kaj bi še rekli, ko izčrpate informacije, ki jih običajno poveste pri predstavitvi vašega produkta ali storitve.
 • Imate izziv razumeti stranko in najti prave besede ob pravem času. Mislite, da ste ji že vse povedali, pa se še vedno ne odloči.

Posledično imate občutek, da je prodaja naporna in se sprašujete, ali ste sploh primerni za to delo. Zaradi pogostih slabih izkušenj začnete dvomiti vase in vedno manj verjamete v svoj prodajni uspeh. Posledično nimate prave energije. Če dvomite vase, vam tudi ljudje ne morejo zaupati. In potem seveda nimate takega rezultata kot bi si ga želeli. Začnete vedno manj delati ali pa delujete rutinsko, brez občutka za ljudi. In imate še slabše rezultate... vse dokler...

 

Kaj vsebuje program?

avatar

Zastavljen je tako, da vas vodi skozi vaje in lastno raziskovanje vašega avatarja oz. idealne stranke. Vsebuje:

 • 11 delovnih listov - ko jih boste izpolnjevali, boste dobili ogromno vsebin za pisanje marketinških besedil
 • 10 videov
 • 7 orodij za raziskovanje idealne stranke, ki jih boste lahko uporabljali vedno znova


Zakaj bi se odločili za ta program?

Idealna stranka
 1. Ker boste skozi različne pristope in vaje razmišljali o svoji idealni stranki, se postavljali v njene čevlje in jo tako dodobra spoznali iz različnih zornih kotov.
 2. Ker boste skozi te vaje dobili veliko idej in "materiala", ki ga boste lahko uporabili za pisanje marketinških besedil ali pri pogovorih s strankami.
 3. Ker se boste naučili govoriti v jeziku vaše stranke in vam bo prej pripravljena prisluhniti.
 4. Ker boste bolje vedeli, kaj jo vprašati, da ji boste predstavili samo zanjo ključne informacije. Tako boste prihranili svoj čas in energijo, vaše stranke pa bodo zadovoljne z nakupom.
 5. Ker boste lahko takoj direktno, jasno nagovorili problem stranke in tako pritegnili njeno pozornost.
 6. Ker boste tako dobro poznali svojo stranko, da se boste lahko sproščeno in samozavestno pogovarjali z njo ne glede na njen status, položaj, izobrazbo ali starost.
 7. Ker nočete več zapravljati časa in energije za neprave stranke.

Izvajalec


mag. Saška Klemenčič
mag. Saška Klemenčič

Leta 2014 sem razvila Trening prodajne učinkovitosti, ki je mnogim prodajnim ekipam pomagal dvigniti prodajne rezultate na ravni posameznika (od 15 % do 300 % in več) kot tudi na ravni podjetij (v enem podjetju so v 5-ih mesecih dvignili prodajo celo do 80 %). Pred začetkom sodelovanja prodajalci še zdaleč niso dosegali norme, še 1 leto po koncu našega sodelovanja pa z lahko dosežejo normo in jo običajno tudi presežejo za cca. 25 % do 50 %. Več o izkušnjah mojih strank si lahko preberete tukaj.

Na podlagi izkušenj, ki sem jih pridobila v sodelovanju z različnimi prodajnimi ekipami, sem zdaj, na podlagi 20-letnih izkušenj v izvajanju treningov in delavnic, ta program še nadgradila, še bolj konkretizirala vsebine, razvila orodja za razvoj veščin, odpravila pomanjkljivosti in zajela znanja, ki so prinesla največje rezultate.

Ker sem že po stroki usmerjena v učinkovitost usposabljanj (univ. dipl. pedagoginja in mag. andragogike, NLP- mojster praktik in NLP Coach), sem program oblikovala po najnovejših spoznanjih o delovanju možganov, upoštevala sem principe učenja, didaktične metode pa sem prilagodila učenju odraslih. Želela sem ustvariti izkušnjo, podobno kot pri delavnici v živo. Prav tako sem želela omogočiti udeležencu aktivno delo. Mislim, da mi je uspelo. 
 • Cena online programa je 117 €Idealna stranka
 • Cena paketa (online program + 2 coaching seansi) pa je 477 €

Priporočljivo je, da si vzamete paket, saj boste imeli še 2 coaching seansi, kjer bomo lahko še poglobili vaše ugotovitve in razširili možnosti njihove uporabe.


Prijave na: [email protected]

Če ste v dilemi, me lahko pokličete za 20 min strateški razgovor.