E-knjiga: Kaj je dobro vedeti, preden se odločite za coaching?

Spoznajte coaching, da boste izkoristili ves potencial! Čas je, da razprete krila in poletite v višave!

 • Ste se znašli v slepi ulici? Ne veste, kako naprej? Bi radi povečali učinkovitost? Želite doseči cilje, pa vas vedno znova kaj ovira?
 • Bi radi bolje razumeli sebe? Izboljšali svojo samopodobo in samozavest? Odkrili svoje poslanstvo? Razrešili notranje konflikte? Se znali postaviti zase?
 • Ste na življenjski ali poslovni prelomnici in bi radi postavili nove temelje?
 • Imate zapletene odnose in bi jih radi izboljjšali?
 • Bi radi premagali samosabotažo, omejujoča prepričanja in razne blokade?
 • Želite voditi sebe in doseči več zadovoljstva, zdravja in uspeha?

Coaching vam pomaga, da v kratkem času naredite velike korake v smer, kamor ste namenjeni.

Na začetku so se ga posluževali vrhunski športniki in managerji, ki so hoteli biti samo še bolj uspešni. Če je bil učinkovit za njih, zakaj ne bi bil tudi za vas?

Coaching je odlična izbira, ko želite hitro in učinkovito napredovati, izkoristiti svoje potenciale, razvijati ideje, veščine, doseči cilje, osebnostno in profesionalno rasti.

Skozi proces coachinga razvijate svojo čustveno inteligenco, fleksibilnost, kreativnost, sposobnost odločanja, strateškega razmišljanja in kreativnost. Prebuja se vam tudi intuicija. Ker vse odgovore najdete v sebi, se krepi tudi vaše zaupanje vase in samozavest.

Hiter pogled v vsebino E-knjige

V knjigi boste lahko prebrali:

 • Kaj je coaching in pri čem nam lahko pomaga?
 • Zakaj hitreje napredujemo s coachem kot sami?
 • Kako poteka coaching?
 • Kaj narediti, da boste imeli od coachinga kar največ?
 • Primerjava z drugimi oblikami pomoči
 • 8 največjih mitov in zmot o coachingu in coachih
 • Kako izbrati pravega coacha zase?
 • 3 primeri dobre prakse, kaj so dosegli ljudje skozi coachin


Izvajalec


mag. Saška Klemenčič
mag. Saška Klemenčič

Sem pedagoginja in mag. andragogike, NLP mojster praktik in NLP coach. Že 20 let izvajam delavnice za podjetja in 15 let coachinge. Delam z vodji in zaposlenimi v podjetjih, pa tudi z vrhunskimi športnimi plesalci. Specializirana sem za selfmanagement, komunikacijo in prodajno naravnanost. Več o izkušnjah mojih naročnikov si lahko preberete tukaj.

Z upravljanjem s stresom se ukvarjam od nekdaj. Imam namreč atopični dermatitis, bolezen, ki je odvisna od mnogih dejavnikov, med drugim tudi od stresa. Običajno poteka v dveh fazah - faza mirovanja, ko lahko skoraj normalno živim in faza izbruha, ko imam po obrazu in telesu vneto kožo, ki občasno izredno srbi, zateguje in boli ali "gori". Zaradi vnetja je občutek kot pri hujši gripi. Stres samo poslabšuje stanje. In obvladovanje stresa zelo pospešuje izboljšanje stanja. Tako stanje se lahko vleče mesece, ker tudi zdravniki ne vedo, zakaj zadeva izbruhne, zdravila pa se lahko uporabljajo le zelo kratek čas.

Zato sem sama na lastni koži preizkusila že res veliko tehnik sproščanja in samomotivacije. Opazila sem, da po meditaciji se moja koža iz rdeče opazno izboljša v bolj normalno barvo. Tudi srbečica se umiri. Redna meditacija mi je pomagala bistveno skrajšati faze izbruha. Obvladovanje stresa na vseh 4-ih ravneh pa mi pomaga, da ustvarjam kar najboljše pogoje za fazo mirovanja. Tehnike samomotivacije pa mi pomagajo vzpostaviti pozitivno naravnanost in čustveno stabilnost.

Ker je atopični dermatitis povezan tudi z nespečnostjo in ker sem navajena veliko delati, sem doživela tudi izgorelost. Zato se danes še toliko bolj zavedam, kako pomembno je vzdrževati zdrav stil življenja, kamor sodi vse od zdrave prehrane, gibanja, sproščanja, pozitivne naravnanosti, samozavedanja in učinkovitega upravljanja s časom. Tehnike sproščanja in samomotivacije me oskrbujejo z dodatno energijo in mi pomagajo, da živim kolikor je mogoče kvalitetno. Tehnike, ki jih predstavljam, uporabljam tudi sama. Zato verjamem, da bodo koristile tudi vam. Upam in želim si, da jih boste redno uporabljali. Le tako vam boste imeli kar največjo korist od njih.Kaj so moji udeleženci povedali o coachingu:

„Niti slučajno nisem pričakoval, da bom toliko dobil, kot sem. Bil sem pozitivno presenečen nad izjemno hitrimi in konkretnimi rezultati. Spremembe še danes držijo. Bil je zelo intenziven proces. Poglobil sem se vase, prepoznal svoje vzorce mišljenja in vedenja. Stvari ugledaš z druge perspektive. Kar naenkrat najdeš rešitev, ki si jo prej iskal tedne ali mesece. Dobivaš podporo, orodja, da lahko apliciraš spremembe. Rezultati so takojšnji. Moja situacija se je spremenila za 180°. Nikakor nisem mogel komunicirati in sodelovati s sodelavci. Zdaj mi »prodajajo« moje ideje in imamo skupne cilje. Lažje se kaj zmenimo. Spet se počutim, da smo ekipa. Coaching mi je prinesel novo gotovost in zadovoljstvo. Sam se ga bom zagotovo še poslužil.« (Boštjan Guček, vodja prodaje za tuje trge, Murales)

„Saška mi je na moji poti iskanja službe odprla oči, da sem se pričela zavedati, da vse kreiram sama in da so moji neuspehi iskanja primerne službe posledica nesamozavesti in pomanjkanje vizije. Zato sem si pripravila CV, ki je izžareval samozavest, iskala sem potencilane delodajalce z večjo vnemo in ostajala optimistična tudi ob negativnih odgovorih. Vedela sem, da prava služba prihaja, ker sem nanjo pripravljena. Tako se je nekaj mesecev resnično zgodilo to, da sem prišla na razgovor in ostala. Hvala Saška za nasvete in vzpodbudo.“ (Andreja Goršek, univ. dipl. inž. kemije)

"Pred več kot letom dni se mi je svet dobesedno sesul na miljardo koščkov. Bila sem žrtev spolnega napada. Svoje najbližje sem odmikala od sebe, svojega dela nisem opravljala tako kot bi lahko, sama se nisem upala niti v trgovino, nikamor. Občutki strahu, nelagodja, nezaupanja v moški del populacije...

Že na prvem pogovoru s Saško sem se sprostila, začutla sem, da ji lahko zaupam, da se ji lahko pustim voditi. Iz sebe sem dala stvari, za katere sem verjela, da jih nihče ne bo slišal. Ona jih je. V dobrih dveh mesecih sem se skozi coaching s Saško prebudila iz nočne more svojega življenja in ponovno začutila svobodo, življenje. Začela sem delati stvari, katere si prej nisem upala več. Najbolj ponosna pa sem, da sem premagala strahove in šla preko sebe. Zdaj hodim po svetu ponovno sama in z dvignjeno glavo." (Tina Prinčič, zavarovalna zastopnica v Ceresi)

Uživajte v branju knjige.

Če vas zanima še kaj več, mi pišite na [email protected] ali pokličite na gsm 040 590 131.

Prav tako me kontaktirajte, če želite kratek, brezplačen razgovor, na katerem bova ugotovila, kako vam lahko pomagam.

Drugače pa ostanimo v stiku, tako da:

ČE ŽELITE DOBITI E-KNJIGO, KLIKNITE GUMB "vPIŠI SE V BREZPLAČNO"

Začni zdaj!