Osebni načrt za učinkovito spoprijemanje s stresom

Oblikujte strategije za obvladovanje stresa po vaši meri!

   Oglej si video!

Stres

Opažate, da ste preobremenjeni? Utrujeni? Vam manjka energije? Se težko koncentrirate? Pozabljate stvari? Vas hitro kdo vrže s tira? Ste šibki, nemočni, ranljivi?

Se slabo počutite? Imate pogoste glavobole, prebavne težave ali kaj drugega? Odlašate z delom ali ga opravite zadnji trenutek? Ste pod pritiskom?

Stres je danes naš stalni spremljevalec. Veste, da ste močnejši od njega? Lahko se ga naučite obvladati oz. ga obrnete v svojo korist. Lahko živite kvalitetno. Sprejmete izziv?


 

Pogosto podcenjujemo prve znake stresa in jih ignoriramo. Večinoma si mislimo nekaj takega kot: "Saj zmorem. Nisem mehkužec, reva... bom že... kaj pa potem, če me malo boli glava... ne smem se razvajati, kaj šele jamrati itd." Ali pa celo stopimo v iluzijo superjunaka in hočemo dokazati, da zmoremo nemogoče spremeniti v mogoče.

Če tako delujemo daljše obdobje, postopoma brišemo meje svoje vzdržljivosti in sčasoma izgubimo občutek, kdaj je preveč, kdaj se je potrebno ustaviti in spočiti. Nastopi kronična utrujenost, ne glede na to, kako se prepričujemo, da zmoremo.

Telo ve. Ni ga mogoče prevarati tako kot možgane. In slej kot prej nam pove, da želi, da se ustavimo. Ali skozi slabo počutje, bolezen, ali pa skozi vedno večjo utrujenost. Ob tem je zelo verjetno, da se pojavljajo napake pri delu, ker nismo v svoji polni moči. To spet vpliva na našo samopodobo, občutek uspešnosti, vrednosti in moči, pa tudi zaupanja vase. Ker smo bolj občutljivi in razdražljivi, tudi hitreje pride do konfliktov v medosebnih odnosih. Stvari jemljemo bolj osebno kot običajno... znajdemo se v "začaranem krogu negativnega stresa".

Bolj ali manj zavestno smo priča temu, da se začnejo počasi sesuvati vsa področja našega življenja. Izgubljamo nadzor in ne obvladujemo več svojega življenja in dela. Če ne ukrepamo pravočasno, se lahko zgodi tisti trenutek, ko se dokončno zrušimo in pristanemo na urgenci zaradi izgorelosti. Takrat se dobesedno ustavimo za kar nekaj časa. Na žalost se danes sindrom izgorevanja pojavlja zelo pogosto, zato je priporočljivo, da pravočasno poskrbimo zase in vzdržujemo nivo zdravja in dobrega počutja.

Tako, da obvladujemo stres na vsakodnevni ravni, da ne bežimo pred njim in da si ne zatiskamo oči pred simptomi stresa. S pravimi strategijami in pristopi mamo moč, da smo učinkoviti ob minimalnem stresu.
Izvajalec


mag. Saška Klemenčič
mag. Saška Klemenčič

Sem pedagoginja in mag. andragogike, NLP mojster praktik in NLP coach. Že 20 let izvajam delavnice za podjetja in 15 let coachinge. Delam z vodji in zaposlenimi v podjetjih, pa tudi z vrhunskimi športnimi plesalci. Specializirana sem za selfmanagement, komunikacijo in prodajno naravnanost. Več o izkušnjah mojih naročnikov si lahko preberete tukaj.

Z upravljanjem s stresom se ukvarjam od nekdaj. Imam namreč atopični dermatitis, bolezen, ki je odvisna od mnogih dejavnikov, med drugim tudi od stresa. Običajno poteka v dveh fazah - faza mirovanja, ko lahko skoraj normalno živim in faza izbruha, ko imam po obrazu in telesu vneto kožo, ki občasno izredno srbi, zateguje in boli ali "gori". Zaradi vnetja je občutek kot pri hujši gripi. Stres samo poslabšuje stanje. In obvladovanje stresa zelo pospešuje izboljšanje stanja. Tako stanje se lahko vleče mesece, ker tudi zdravniki ne vedo, zakaj zadeva izbruhne, zdravila pa se lahko uporabljajo le zelo kratek čas.

Zato sem sama na lastni koži preizkusila že res veliko tehnik sproščanja in samomotivacije. Opazila sem, da po meditaciji se moja koža iz rdeče opazno izboljša v bolj normalno barvo. Tudi srbečica se umiri. Redna meditacija mi je pomagala bistveno skrajšati faze izbruha. Obvladovanje stresa na vseh 4-ih ravneh pa mi pomaga, da ustvarjam kar najboljše pogoje za fazo mirovanja. Tehnike samomotivacije pa mi pomagajo vzpostaviti pozitivno naravnanost in čustveno stabilnost.

Ker je atopični dermatitis povezan tudi z nespečnostjo in ker sem navajena veliko delati, sem doživela tudi izgorelost. Zato se danes še toliko bolj zavedam, kako pomembno je vzdrževati zdrav stil življenja, kamor sodi vse od zdrave prehrane, gibanja, sproščanja, pozitivne naravnanosti, samozavedanja in učinkovitega upravljanja s časom. Tehnike sproščanja in samomotivacije me oskrbujejo z dodatno energijo in mi pomagajo, da živim kolikor je mogoče kvalitetno. Tehnike, ki jih predstavljam, uporabljam tudi sama. Zato verjamem, da bodo koristile tudi vam. Upam in želim si, da jih boste redno uporabljali. Le tako vam boste imeli kar največjo korist od njih. 

Običajno ni dovolj, da dobimo informacije o delovanju stresa in o zdravem načinu življenja. Kaj nam pomaga, če nekaj vemo, delujemo pa povsem drugače?

Zato sem pripravila program, kjer boste poleg znanja dobili tudi vaje in coaching orodja, s katerimi boste dodobra raziskali sebe, svoje vzorce mišljenja, vedenja in čustvovanja, ter tako odkrili, kdaj, zakaj in kako podlegate stresu. Spoznali boste, katere svoje strategije bi bilo dobro spremeniti ali jih povsem izločiti. Na podlagi tega pa boste tudi vedeli, katere strategije, tehnike, navade bi vam pomagale, da bi bili bolj odporni na stres.

Tako si boste lahko skozi praktične vaje oblikovali svoj lasten načrt za spoprijemanje s stresom, ki ga boste naredili po svoji meri. Na podlagi izvajanja tega svojega načrta boste vzpostavili zdrav življenjski stil, ki vam bo prinesel več notranjega miru, moči, stabilnosti in občutka nadzora. Posledično boste imeli več energije, več kreativnosti in boste v krajšem času naredili več.

Program je zastavljen kot avtomatiziran online program, ki vsebuje:

 • Znanje o obvladovanju stresa (videi, napisano gradivo)
 • Vaje in coaching vprašanja in orodja ter obrazce za samorefleksijo (v pdf dokumentih), ki vas postopoma vodijo skozi proces samoraziskovanja kot da bi imeli ob sebi coacha.
 • Posnete meditacije, ki si jih lahko tudi prenesete na svoj računalnik ali telefon.
 • Da bi bili čimbolj produktivni in bi imeli kar najboljše rezultate, sem vam pripravila tudi priporočila za učinkovito delo.

Zakaj verjamem, da je avtomatiziran online program bolj učinkovit kot delavnica v živo?

 • Učno snov lahko predelujete v svojem tempu, lahko se vračate in poslušate ponovno.
 • Čas in obseg učenja si razporejate sami.
 • V vaje se lahko poglobite in si vzamete toliko časa, kolikor ga potrebujete. Tudi več dni, da se opazujete in da tudi vaše nezavedno sprocesira informacije na svoj način. Tako dobite celostne rešitve, ki so vam pisane na kožo.
 • Lahko večkrat preizkusite tehnike in res izberete tiste, ki vam najbolj pomagajo. Na podlagi samoopazovanja, preizkušanja tehnik, strategij, si lahko oblikujete program, ki bo resnično deloval za vas in v katerega boste verjeli.

Kako lahko še povečate učinkovitost programa?

Z individualnim coachingom. Coach vam namreč pomaga videti tudi določene strategije in vaše vzorce, ki jih sami ne vidite. Prav tako vam lahko pomaga spremeniti kakšna omejujoča prepričanja in miselne blokade. Pomaga vam tudi ustvariti strategije, ki bodo delovale. Z vami predela konkretne stresne situacije, pri čemer lahko takoj najdete bolj konstruktivne in manj stresne odzive. Hkrati pa vas lahko spremlja in spodbuja pri uvajanju sprememb in razvoju veščin, vam daje povratno informacijo, nastavlja zrcalo...


Vsebina programa


  Skrb za telo
Na voljo čez dni
dni potem, ko se vpišeš

V ta paket so vključeni naslednji spletni izobraževalni programiTehnike sproščanja in samomotivacije
Sprostitev za telo in duha.
mag. Saška Klemenčič

Redna cena: $0


 

Kaj boste pridobili s tem programom?

 • Osebni načrt za spoprijemanje s stresom - bolj učinkovito se boste spoprijemali s stresom, zmanjšali zaskrbljenost, bolj boste učinkoviti in produktivni, pa tudi zadovoljni.
 • Prepoznali boste svoje škodljive vzorce mišljenja in vedenja, ki vam dodatno povečujejo stres; začeli boste delati na tem, da jih opustite.
 • Lahko boste kontrolirali svoje mišljenje in ga usmerjali v pozitivno smer, proti ciljem in rešitvam.
 • Spoznali boste, kako ravnati s čustvi in bolj boste čutili.
 • Preizkusili boste in se naučili raznih tehnik sproščanja in samomotivacije.
 • Postavili si boste strategije za za spoprijemanje s stresom, ki bodo za vas delovale.
 • Začeli boste razvijati navade, ki vam bodo obnavljale energijo in vas navdihovale z zadovoljstvom.
 • Spoznali boste, kje je vaša meja med tem, da lahko delate in da si vzamete čas za sprostitev.
 • Bolj boste prisotni v trenutku in pristni, če boste izvajali tehnike sproščanja.Naj vas zdaj še nekaj vprašam:

 • Kako bi bilo, če bi se dobro naspali in zjutraj polni energije odšli na delo?
 • Kaj, če bi imeli občutek, da imate svoje življenje pod kontrolo?
 • Kaj, če bi znali stopiti v svojo moč, ko bi to potrebovali?
 • Kaj, če bi bili običajno sproščeni in dobre volje, polni občutka, da zmorete?
 • Kaj. če bi si vsak dan brez občutka slabe vesti vzeli nekaj časa zase?
 • Kaj, če vas ne bi več dnevno bolela glava, ne bi imeli prebavnih motenj itd.?
 • Kaj, če ne bi bili skoz napeti in zaskrbljeni?
 • Kaj, če... dopolnite sami...

Zaslužite si kvalitetno življenje. Ustvarite si ga!

Ta program vam bo pomagal, da boste raziskali, kako bi zmanjšali svoja bremena in ustvarili več bogatih, lepih trenutkov. Omogočil vam bo, da zgradite svojo notranjo moč in vzdržujete nivo vitalne energije.

Stres

Ste se odločili spoprijeti se s stresom?

Cena programa v obsegu dvodnevne delavnice:

 • "Odločil sem se" paket 147 € (program + darilo)
 • "Res sem se odločil" paket 268 € (program + darilo + 3 coaching seanse)
 • "Definitivno sem se odločil" paket 675 € (program + darilo + 1 uvodno srečanje + 10 coaching seans)

Ob naročilu dobite darilo: Tehnike sproščanja in samomotivacije v vrednosti 27 €.

Naročnina velja za 1 osebo. Dostop imate 2 meseca. Posnete vodene meditacije si lahko prenesete na svoj računalnik ali telefon.

Za naročilo izpolnite prijavnico na pojavnem oknu. Ali pa mi pišite na [email protected]Za izstavitev računa bom potrebovala vaše podatke:

 • Ime, priimek
 • Naslov
 • Tel. številko
 • Če ste podjetje, pa še naslov podjetja in davčno številko.

Ko boste poravnali račun, vam pošljem navodila in dostop do programa.