Razvijte nove produkte/storitve za preživetje v krizni situaciji

Kako prilagoditi svoje storitve potrebam strank v krizni situaciji in kako naravnati prodajo?

   Oglej si video!

Izvajalec


mag. Saška Klemenčič
mag. Saška Klemenčič

Sem pedagoginja in mag. andragogike, NLP mojster praktik in NLP coach. Že 20 let izvajam delavnice za podjetja in 15 let coachinge. Delam z vodji in zaposlenimi v podjetjih, pa tudi z vrhunskimi športnimi plesalci. Specializirana sem za selfmanagement, komunikacijo in prodajno naravnanost. Več o izkušnjah mojih naročnikov si lahko preberete tukaj.

Z upravljanjem s stresom se ukvarjam od nekdaj. Imam namreč atopični dermatitis, bolezen, ki je odvisna od mnogih dejavnikov, med drugim tudi od stresa. Običajno poteka v dveh fazah - faza mirovanja, ko lahko skoraj normalno živim in faza izbruha, ko imam po obrazu in telesu vneto kožo, ki občasno izredno srbi, zateguje in boli ali "gori". Zaradi vnetja je občutek kot pri hujši gripi. Stres samo poslabšuje stanje. In obvladovanje stresa zelo pospešuje izboljšanje stanja. Tako stanje se lahko vleče mesece, ker tudi zdravniki ne vedo, zakaj zadeva izbruhne, zdravila pa se lahko uporabljajo le zelo kratek čas.

Zato sem sama na lastni koži preizkusila že res veliko tehnik sproščanja in samomotivacije. Opazila sem, da po meditaciji se moja koža iz rdeče opazno izboljša v bolj normalno barvo. Tudi srbečica se umiri. Redna meditacija mi je pomagala bistveno skrajšati faze izbruha. Obvladovanje stresa na vseh 4-ih ravneh pa mi pomaga, da ustvarjam kar najboljše pogoje za fazo mirovanja. Tehnike samomotivacije pa mi pomagajo vzpostaviti pozitivno naravnanost in čustveno stabilnost.

Ker je atopični dermatitis povezan tudi z nespečnostjo in ker sem navajena veliko delati, sem doživela tudi izgorelost. Zato se danes še toliko bolj zavedam, kako pomembno je vzdrževati zdrav stil življenja, kamor sodi vse od zdrave prehrane, gibanja, sproščanja, pozitivne naravnanosti, samozavedanja in učinkovitega upravljanja s časom. Tehnike sproščanja in samomotivacije me oskrbujejo z dodatno energijo in mi pomagajo, da živim kolikor je mogoče kvalitetno. Tehnike, ki jih predstavljam, uporabljam tudi sama. Zato verjamem, da bodo koristile tudi vam. Upam in želim si, da jih boste redno uporabljali. Le tako vam boste imeli kar največjo korist od njih. 
 • Ste tudi vi kar čez noč ostali brez dela oz. prihodkov zaradi korona virusa in samoizolacije?
 • Ste v stiski, ker potrebujete denar, pa nimate ideje, kako prilagoditi svoj posel ali produkte, da boste lahko nemoteno delali in ohranili likvidnost še naprej?
 • Se počutite nemočne in ne vidite rešitve v tej situaciji?
 • Ste pod pritiskom, ker čas teče, vi pa stojite na mestu in ste iz dneva v dan bolj obupani?

Za vas sem pripravila vodeni E-coaching program, ki vam bo pomagal:

 • analizirati trenutno situacijo in definirati vaše potrebe
 • poiskati različne možnosti, kaj lahko naredite, da bi lahko delovali naprej
 • s pomočjo tehnik kreativnega razmišljanja in coaching orodiij razviti ideje za nove produkte, storitve, ki so povezani z vašo dejavnostjo in jih lahko v najkrajšem času lansirate na trg
 • definirali boste tudi svoje poslanstvo in svojo vlogo v času krize, tako da se boste stabilno in samozavestno postavili na trg z novo ponudbo

Program vas postopno pelje skozi kreativni proces razvoja novih produktov/storitev. Hkrati vam pomaga, da se sami opolnomočite in se lažje orientirate v tej situaciji. S prodajno naravnanostjo boste bolj fokusirani, prepričljivi in učinkoviti. Lažje boste premagali strahove, omejujoča prepričanja in s tem boste bolj samozavestno zakorakali v nove zmage.

Program se osredotoča na:

 • Zavedanje in raziskavo trenutnih poslovnih možnosti
 • Poznavanje sprememb, ki jih je prinesel korona virus na področju posla
 • Opolnomočenje sebe
 • Tehnika Design thinking in druge tehnike kreativnosti za razvoj novega produkta ali storitve
 • Prodajno naravnanost

V tem programu NE boste našli ničesar o:

 • vstopu v digitalni svet
 • digitalnem marketingu in trženju
 • socialnih omrežjih
 • pripravljanju marketinških in prodajnih strategij
 • prodajnih tehnikah

Za ta področja boste poiskali druge strokovnjake ali delavnice, če jih boste potrebovali.

Vodeni e-coaching program vam omogoča, da sistematično, postopno razvijete nove ideje, produkte, spoznate sebe in se postavite v svojo pozicijo moči. Je skoraj tako, kot če bi imeli ob sebi coacha.

Vključuje posneta video predavanja, coaching vprašanja, vaje, tehnike in orodja, ki vam omogočajo intenzivno delo na sebi in na razvoju vašega posla. Poanta coachinga je, da najdete vse odgovore in rešitve sami. Coach vas samo usmerja in vodi, da vam to uspe.

Pri avtomatiziranem, vodenem coaching programu imate prostor in čas za svoj ustvarjalni proces, ki poteka tako zavestno kot nezavedno. Napredujete v svojem tempu. Zato ste učinkoviti.

 

Vodeni e-coaching program vam bo pomagal, da se tudi prodajno naravnate. Kaj boste s tem pridobili?

 • V nekaj sekundah se boste znali postaviti v pozicijo moči. Počistili boste dvome, strahove in se naravnali na moč.
 • Pridobili boste jasnost, kdo ste, ker boste definirali svojo trenutno profesionalno pozicijo in namen. Tako boste pridobili na samozavesti in zaupanju vase.
 • Osredotočili se boste na prednosti novega produkta ali storitve in na koristi za stranko. Tako boste sami ozavestili smisel, vrednost produkta in ga zato lažje predstavili kot rešitev.

Poleg tega boste usmerjeni na nenehno iskanje prodajnih priložnosti. Razmišljali boste o potencialnih strankah in na kakšne načine bi jim lahko s svojimi produkti in storitvami pomagali. Bolj kot smo usmerjeni na stranko, več idej dobivamo, kje najti te stranke, kako jim pristopiti in kako jih nagovoriti, da bomo našli skupni interes.


Vsebina programaKaj vam lahko da vodeni e-coaching Razvijte nove produkte/storitve za preživetje v krizni situaciji?

 • Konec obupa. Spet boste v toku. Z novo ponudbo bodo prihajali tudi novi prihodki.
 • Razširili boste svojo ponudbo. Nove produkte ali storitve boste lahko prodajali tudi potem, ko krizne situacije ne bo več.
 • Dobili boste tehniko, orodja, ki jih boste lahko kadarkoli uporabili tudi kasneje.
 • Postavili se boste v svojo moč in tako boste tudi delovali. Lažje se boste soočali z novimi izzivi, ko boste nekaj naredili prvič.
 • Morda boste sklenili nova sodelovanja.
 • Pridobili boste nove stranke.
 • Prihajale bodo nove priložnosti, ki vas bodo presenetile.
 

Če uspeva meni, zakaj ne bi tudi vam?

Velikokrat mi kdo reče, da sem neusahljiv vrelec idej. Dogaja se mi, da tudi zdaj v tej krizni situaciji vsak dan dobivam toliko idej, kako bi še lahko pomagala svojim strankam, da jih ne utegnem realizirati. Delam od jutra do večera, zraven uživam na polno, ideje pa še kar prihajajo.

Ni bilo vedno tako. Tudi jaz sem se znašla v krizni situaciji, ko sem se borila za življenje. Čez noč sem zapustila varno službo za nedoločen čas in se spustila v podjetniške vode. Ker sem prej delala v osnovni šoli kot svetovalna delavka, nisem imela pojma, kakšen je svet podjetništva in v kaj se spuščam. Naivno sem mislila, da je dovolj, če sem strokovnjakinja. Potem sem ugotovila, da se je treba tudi prodati in to je bila pa čisto druga zgodba. Doživljala sem vzpone in padce. Obdobja, ko nisem videla izhoda, ko sem bila žalostna, nemočna in obupana. Vendar sem tudi takrat vedela, da mora obstajati pot iz tega. Vedela sem, da mi ne preostane nič drugega, kot da jo najdem.

Soočila sem se s situacijo in se odločila, da jo rešim. Pomagala sem si z afirmacijami Vse je mogoče. Vedno je neomejeno možnosti. Vsak problem ima rešitev. In potem sem se odločila, da jo bom našla.

Zavedala sem se, da se vse spreminja in da tudi ta situacija ne bo trajala večno. Prej, kot se bom aktivirala, prej bo zame drugače. Tako sem se odprla za nove ideje in možnosti. Veliko sem se učila. Zavestno sem šla preko svojih omejujočih prepričanj, česa ne morem, kaj ni mogoče itd. Vsak dan sem si postavila kak nov izziv, šla sem v cono neudobja, delala sem stvari, ki jih do takrat še nisem. Tako sem postajala vedno močnejša in samozavestnejša.

Nisem več izgubljala časa za nebistvene stvari. Niti nisem razmišljala, kaj se ne da. Prenehala sem se izgovarjati in igrati žrtev. Svoje misli sem usmerila na rešitve, na vire, ki jih imam, na možnosti, ki jih imam.

Nisem se zataknila v trenutni situaciji. Gledala sem naprej. Gradila sem svojo prihodnost. In zdaj jo živim. Res imam rada svoje delo, daje mi smisel in za nič na svetu ne bi delala česa drugega.

Tudi vi to zmorete. V vas je moč, ki se je niti ne zavedate. Šele ko se odločite, da jo boste uporabili, se aktivira. Sprejmite odgovornost zase in za svoj posel, pa boste naenkrat dobili neomejene količine energije in moči. Zaradi pritiska situacije boste bolj skoncentrirani na cilj in zato boste tudi učinkoviti. Samo odločite se in vzemite svojo situacijo v svoje roke. Zmorete. Še veste ne, kako ste v resnici sposobni. Dajte si to možnost. Prepričana sem, da, če boste sprejeli izziv, boste dosegli nekaj, kar morda brez te krizne situacije nikoli ne bi - ker niste imeli potrebe, ker ste bili verjetno zadovoljni s tem, kar ste imeli.

Zato ne odlašajte. Lahko samo pridobite. Verjemite vase, bodite aktivni in uspelo vam bo!

Več mnenj mojih udeležencev si lahko preberete tukaj.

Komu je namenjen ta E-coaching program?

 • Vsem samozaposlenim oz. samostojnim podjetnikom, ki ste zaradi samoizolacije ob korona virusu ostali brez dela
 • Vsem, ki opažate, da bi bilo dobro razširiti vašo ponudbo in ponuditi strankam nekaj novega.
 • Vsem, ki potrebujete nekaj nove energije, motivacije in idej.

Pogoji za udeležbo:

 • Pripravljenost za samostojno delo.
 • Aktivnost. Ustvarjalnost.
 • Pripravljenost stopiti v cono neudobja in preseči sebe.
 • Pripravljenost vsakodnevno trenirati prodajno naravnanost.

Pred vami so neomejene možnosti. Zagrabite jih! Kdo jih pa bo, če ne ravno vi?

 

Še vedno razmišljate... če bi ali ne bi naredili korak v boljšo prihodnost?

Kaj pa lahko izgubite?

 • Nekaj strahov, negotovosti in dvomov vase?
 • Nekaj časa in energije?
 • Nekaj starih, omejujočih prepričanj?
 • Cono udobja? A je niste že izgubili?

Kaj pa lahko pridobite?

 • Svojo novo vlogo in poslanstvo v tej krizni situaciji.
 • Več nadzora nad sabo, nad svojim delom, ker boste spet aktivni in boste spet videli možnosti zase.
 • Nove produkte, storitve, dodatno ponudbo.
 • Vsak dan bo novo pustolovščino, ker boste presegali sami sebe in svoja omejujoča prepričanja.
 • Vsak dan nov čudež, ko boste priča temu, kaj v resnici zmorete.
 • Vsak dan več priložnosti in vedno boljši rezultati.
 • Vedno več notranje stabilnosti, pristnosti, samozavesti in veselja.
 • Sproščenost, kreativnost. Notranji mir. Še kaj?

Želite vodeni e-coaching program?

Če bi ta program izvajala v živo, bi to pomenilo 2-dnevna delavnica ali vsaj 7 individualnih coaching seans. To bi naneslo 300 € za delavnico ali 350 € za coaching.

Ker je izredna situacija, korona virus in samoizolacija, sem se odločila, da bom ceno znižala, kolikor se da. Pravzaprav bo do nedelje, 5. 4. 2020 brezplačen.

Od ponedeljka naprej pa vam dam ta program za 37€. To je moj prispevek k saniranju situacije. Velja pa cena za čas samoizolacije.

Program lahko naročite preko obrazca, ki se vam prikaže na ekranu ali pa mi pišete na:

[email protected] V kolikor mi boste pisali e-pošto, bi prosila, da mi od ponedeljka naprej navedete naslednje podatke, da vam bom lahko poslala račun:

 • Ime in priimek
 • Naslov podjetja
 • Davčna številka