Tehnike sproščanja in samomotivacije

Sprostitev za telo in duha.

StresSte utrujeni? Vam manjka energije? Se težko koncentrirate? Občasno pozabite, kje ste ostali pri delu?

Ste pretirano občutljivi? Vas hitro kdo vrže s tira? Se počutite šibke, nemočne?

Se redite, slabo spite ali se kako drugače slabo počutite? Imate pogoste glavobole, prebavne težave ali kaj drugega?

Ostajajo vaše naloge nedokončane? Odlašate z delom ali ga opravite zadnji trenutek? Ste preobremenjeni? Pod pritiskom? Nimate časa zase? Ima dan za vas premalo ur?

Potem je čas, da nekaj naredite zase.


 

Tehnike sproščanja nam pomagajo, da čez dan obnovimo svojo energijo, se spet povežemo s seboj in povečamo svojo notranjo moč ter občutek, da imamo življenje v svojih rokah.

Ko sprostimo mišice in umirimo telo, se uravnajo vsi notranji biokemični procesi, telo sprosti negativno energijo in se napolni z novo vitalno energijo.

Več pozitivne, vitalne energije nas napolni z mirom, ljubeznijo, voljo, motivacijo in veseljem. Takoj se nam zdi življenje lepše.

Lažje se soočamo z izzivi in mimogrede premagujemo ovire. V odnosih smo bolj potrpežljivi, tolerantni, empatični in sočutni.

Ker se nam prečistijo odvečne in negativne misli, tudi mislimo bolj jasno. Na situacije gledamo bolj pozitivno. Lažje se odločamo. Bolj verjamemo vase. Počutimo se močnejše in stabilnejše. Občutek imamo, da nadzorujemo situacijo.

Jasneje vidimo svojo vizijo za prihodnost, postavljamo si cilje... delujemo bolj proaktivno, ciljno usmerjeno, ne odlašamo z delom, ne zapravljamo časa za malenkosti... smo učinkoviti in kreativni.

Ko se napolnimo z novo energijo, se dvignemo kot upadla roža, ki ji damo vodo. Življenje spet bolj zakroži v nas in z lahkoto stopamo novim zmagam naproti.

Izvajalec


mag. Saška Klemenčič
mag. Saška Klemenčič

Sem pedagoginja in mag. andragogike, NLP mojster praktik in NLP coach. Že 20 let izvajam delavnice za podjetja in 15 let coachinge. Delam z vodji in zaposlenimi v podjetjih, pa tudi z vrhunskimi športnimi plesalci. Specializirana sem za selfmanagement, komunikacijo in prodajno naravnanost. Več o izkušnjah mojih naročnikov si lahko preberete tukaj.

Z upravljanjem s stresom se ukvarjam od nekdaj. Imam namreč atopični dermatitis, bolezen, ki je odvisna od mnogih dejavnikov, med drugim tudi od stresa. Običajno poteka v dveh fazah - faza mirovanja, ko lahko skoraj normalno živim in faza izbruha, ko imam po obrazu in telesu vneto kožo, ki občasno izredno srbi, zateguje in boli ali "gori". Zaradi vnetja je občutek kot pri hujši gripi. Stres samo poslabšuje stanje. In obvladovanje stresa zelo pospešuje izboljšanje stanja. Tako stanje se lahko vleče mesece, ker tudi zdravniki ne vedo, zakaj zadeva izbruhne, zdravila pa se lahko uporabljajo le zelo kratek čas.

Zato sem sama na lastni koži preizkusila že res veliko tehnik sproščanja in samomotivacije. Opazila sem, da po meditaciji se moja koža iz rdeče opazno izboljša v bolj normalno barvo. Tudi srbečica se umiri. Redna meditacija mi je pomagala bistveno skrajšati faze izbruha. Obvladovanje stresa na vseh 4-ih ravneh pa mi pomaga, da ustvarjam kar najboljše pogoje za fazo mirovanja. Tehnike samomotivacije pa mi pomagajo vzpostaviti pozitivno naravnanost in čustveno stabilnost.

Ker je atopični dermatitis povezan tudi z nespečnostjo in ker sem navajena veliko delati, sem doživela tudi izgorelost. Zato se danes še toliko bolj zavedam, kako pomembno je vzdrževati zdrav stil življenja, kamor sodi vse od zdrave prehrane, gibanja, sproščanja, pozitivne naravnanosti, samozavedanja in učinkovitega upravljanja s časom. Tehnike sproščanja in samomotivacije me oskrbujejo z dodatno energijo in mi pomagajo, da živim kolikor je mogoče kvalitetno. Tehnike, ki jih predstavljam, uporabljam tudi sama. Zato verjamem, da bodo koristile tudi vam. Upam in želim si, da jih boste redno uporabljali. Le tako vam boste imeli kar največjo korist od njih. 

Predstavljam vam 4 tehnike sproščanja in 4 tehnike samomotivacije. Ko boste osvojili princip sproščanja, boste lahko ustvarjalni in boste lahko kreirali svoje lastne meditacije z vizualizacijami in afirmacijami, ki jih boste pripravili glede na to, na katerem področju boste potrebovali podporo. Zraven boste lahko kombinirali dihalne vaje. Progresivno mišično relaksacijo pa boste naredili pred ali po meditaciji.

Dobro je, da preizkusite vse tehnike, potem boste pa ugotovili, katere so za vas najbolj primerne in tiste boste redno prakticirali.

 

Kaj boste pridobili z redno vadbo sprostitvenih tehnik in s samomotivacijo?

 • Večjo notranjo moč, čustveno stabilnost
 • Stik s seboj, večje samozavedanje, samozavest, več nadzora
 • Lažje premagovanje življenjskih in poslovnih izzivov
 • Več energije in moči, notranjega miru in sproščenosti
 • Bolj jasne misli, boljšo koncentracijo, večjo kreativnost, učinkovitost
 • Pozitivno naravnanost in boljši fokus
 • Več ljubezni, sočutja in strpnosti v odnosih
 • Boljše telesno počutje
 • In še veliko več...

Z več energije je življenje lepše in lažje, bogatejše. :)

Pogosta vprašanja


Potrebujem kakšno predznanje?
Ne. Vse tehnike so razložene in še posnete. Določene posnetke si lahko tudi naložite na svoj računalnik ali telefon.
Ali se pozna učinek že takoj po meditaciji ali je potrebno trenirati več mesecev, preden se pojavijo rezultati?
Po vsaki izvedbi katerekoli tehnike sproščanja ali samomotivacije se boste počutili drugače kot pred izvedbo. Daljše obdobje izvajanja vam prinese samo stabilnost rezultatov.
Za koga so primerne tehnike sproščanja in samomotivacije?
Za vsakogar. Vsi potrebujemo sprostitev. Odvisno pa je, katero tehniko kdaj uporabimo. Če imamo polno glavo misli in smo napeti, bo verjetno najprimernejše, če najprej naredimo progresivno mišično relaksacijo ali tehniko dihanja. Če bi šli takoj v meditacijo, bi morda postali še bolj nervozni. Kadar smo utrujeni, pa je priporočljiva najprej meditacija oz. izberete po občutku.
Se lahko pojavijo kake reakcije?
Tehnike sproščanja in samomotivacije niso škodljive. Lahko se pa kdaj pojavi določeno neugodje kot npr. zakrčenost kake mišice, trzljaji, mravljinci, mrazenje, slabost, glavobol itd., vendar vse hitro mine. To so znaki, da se sprošča negativna energija, blokade, oz. da se telo sprošča napetosti. V določenih primerih se lahko pojavi tudi več misli. Takrat se ne smemo ukvarjati z njimi, enostavno pustimo jih, da pridejo in grejo.
Ali meditacija lahko nadomesti zdravljenje?
Ne. In nikakor ne smete prekiniti terapije, ki vam jo je predpisal zdravnik, zato, ker bi mislili, da jo lahko nadomestijo tehnike sproščanja in samomotivacije. Lahko vam pa tehnike služijo kot podpora pri zdravljenju, da se vam stanje hitreje izboljša.
Tehnike sproščanja

Se imate dovolj radi, da si boste rekli "DA"?

Cena programa je 27 €. Naročnina velja za 1 osebo. Dostop imate 1 mesec. Lahko si pa posnete vodene meditacije tudi prenesete na svoj računalnik ali telefon.

Za naročilo izpolnite prijavnico na pojavnem oknu. Ali pa mi pišite na [email protected]Za izstavitev računa bom potrebovala vaše podatke:

 • Ime, priimek
 • Naslov
 • Tel. številko
 • Če ste podjetje, pa še naslov podjetja in davčno številko.

Ko boste poravnali račun, vam pošljem navodila in dostop do programa.